Posidonia estand anel·lides

Anèl·lides, serveis ambientals marins és una organització dedicada a la divulgació i educació ambiental marina on el mar és el centre del coneixement i divulgació i la ciutat de Barcelona el seu context.

El públic al que es dirigeixen els serveis és ampli i divers, igual que el perfil de programes dissenyats. Com el mar, el coneixement no té fronteres i ha d’arribar a tothom.

El nom que identifica l’empresa juga amb el gran fílum de cucs segmentats que es poden trobar en ambients marins des de les zones intermareals fins a les fonts hidrotermals i feminitza el substantiu dels anèl·lids, al ser una entitat creada per dones.

El símbol d’Anèl·lides, serveis ambientals marins és una sèrpula vermella, un dels anèl·lids més bonics i vistosos que es poden trobar a les costes catalanes. Viu en un tub calcari que pot tancar amb un opercle, amb forma d’embut, de color rosa pàl·lid. Viu sobre roques o petxines, en grups de desenes d’individus, en aigües poc profundes i calmades fins a 60 metres de profunditat. S’alimenta mitjançant la filtració de l’aigua i quan l’animal es sent amenaçat replega el seu filament a dins del tub.