Comunicat d’anul·lació estades per joves al litoral 2020

Situació covid-19

Des de l’equip d’Anèl·lides portem les últimes setmanes valorant els protocols establerts per aquest estiu 2020. Quan vam rebre les notícies de com hauríem de dur a terme les Estades per joves al Litoral 2020 vam estudiar-les bé per tal de poder donar una resposta coherent amb els principis fonamentals d’Anèl·lides, serveis ambientals marins.

Finalment, després d’estudiar el comunicat de la Generalitat, i tenir varies reunions internes durant les últimes setmanes i parlar-ho amb l’Ajuntament de Sitges, municipi on les duem a terme des de fa 4 anys, hem decidit no realitzar les Estades per joves al litoral aquest estiu 2020 per causa d’aquesta situació tant delicada.

Hi ha principalment uns quants motius que ens han fet prendre aquesta decisió:

Per començar, és pràcticament inviable desenvolupar les estades segons les instal·lacions on dormim i fem  les activitats. Cal tenir en compte que nosaltres compartim l’espai i recinte amb un Casal d’estiu.

També hem tingut presents els criteris de desinfecció de tot l’entorn i el material protector que suposaria una logística extra per l’equip de monitors com la generació d’una immensa quantitat de residus, cosa que ens fa estar totalment en contra des de l’entitat, ja que la despesa en material, la contradicció en principis per generar residus d’un sol ús, la capacitat de garantir les mesures de distanciament i neteja i el no poder gaudir d’unes estades de convivència, ens obliga a no poder realitzar aquest any les Estades per Joves al Litoral 2020.

Sentim molt aquesta situació, som conscients que cancel·lem un dels projectes pilars de la nostra entitat, tot i que, tornarem l’estiu 2021 amb moltes més forces i ganes per continuar amb un lleure socioeducatiu i de qualitat.

Agraïm per endavant la vostra comprensió.

L’Equip directiu d’Anèl·lides

Què són?

Les estades per joves al litoral estan creades per joves de 14 a 17 anys de tot Catalunya. En elles els joves es coneixen, fan amics de tot arreu i realitzen un retorn al medi natural gràcies a les activitats pràctiques al mar i al litoral.

Els participants tindran l’oportunitat d’apendre sobre la biodiversitat marina i litoral d’una forma amena, mitjançant el treball de camp pràctic: tot fent esnòrquel a les platges (coneixent els peixos, algues i plàncton) i rutes per la costa (per conèixer el litoral). Juntament amb totes les activitats de lleure (gimcanes de proves, jocs de pistes, xerrades de valors i temes importants actuals, etc) que tenim preparades per les tardes i vespres.

Qui ho organitza?

Els camps de treball científics al litoral són idea i creació d’Anèl·lides, serveis ambientals marins.

Des de l’any 2018 es realitzen a Sitges i compten amb la col·laboració del Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges.

 

Lloc

  • a determinar

Dates

  • Durant el mes de juliol

Públic

  • Joves de 14 a 17 anys

Modalitat

  • Camp de treball científic
snorkel-bcn

Esteu interessats? Voleu rebre més informació?

.