Amb la finalitat de poder assolir el nostre objectiu principal, a Anèl·lides, serveis ambientals marins dividim el nostre servei en diversos programes:

Lleure

Lleure

Amb aquest servei d’Anèl·lides, serveis ambientals marins satisfem unes motivacions objectives, al facilitar un equilibri laboral i familiar oferint activitats extraescolars en períodes de vacances escolars, i motivacions subjectives, al ser activitats lúdiques de gran atractiu pels nens, nenes i joves.

Amb aquest servei d’Anèl·lides, serveis ambientals marins satisfem unes motivacions objectives, al facilitar un equilibri laboral i familiar oferint activitats extraescolars en períodes de vacances escolars, i motivacions subjectives, al ser activitats lúdiques de gran atractiu pels nens, nenes i joves.

Casals i campaments

Promovem el respecte pel medi ambient en temps de vacances escolars

Què és?

El casal del Mar és un casal d’estiu dedicat al mar que banya les nostres costes. Destinat pel temps de vacances escolars, és idoni per dur-lo a terme durant l’estiu.

Com és?

És un casal original i autèntic. Els infants coneixeran el mar Mediterrani des de tots els punts de vista. Faran d‘exploradors marins i aprendran les característiques físiques i químiques de l’aigua a través d’experiments molt divertits fent de científics marins. Aprendran les tasques dels mariners, a navegar, fer nusos i orientar-se. I també identificaran els animals i plantes que viuen al mar i tindran cura del medi marí, com a bons Biòlegs marins, a través de moltes curiositats que coneixeran sobre el nostre mar.

Tot plegat acompanyat de jocs, gimcanes, tallers, treballs manuals i esports perquè puguin divertir-se i compartir moments inoblidables.

Que farem?

 • Experiments científics. S’introdueix el mètode científic de manera molt fàcil per aprendre sobre les característiques de l’aigua del mar Mediterrani.
 • Sortides d’esnòrquel On aprendran a fer una pràctica d’esnòrquel segura i identificaran la flora i fauna de la costa barcelonina.
 • Jocs cooperatius Serveixen per crear un bon clima entre nens i joves i s’utilitzen per enfortir la sensació de suport i activitat en el grup.
 • Expressió artística permet als infants poder exercitar les habilitats motrius, destreses manuals i així donar pas a la creativitat.

Què és?

El Casal Blau és un casal pioner en biologia marina i esports del mar.

Anèl·lides i la Federació Catalana de Vela hem creat el Casal Blau on integrem l’aprenentatge, l’educació ambiental i el lleure per tal de transmetre l’estima cap al mar i la seva conservació. Els nens i nenes duran a terme activitats diàries, on cada dia aprendran curiositats noves sobre aquest ecosistema viu, potenciant així la importància de mantenir i protegir aquest recurs natural, ja que només s’estima allò que es coneix.

Com és?

És un casal original i autèntic. Els infants realitzaràn activitat nàutiques i de coneixement del mar: amb tota la seguretat , monitors referents i especialistes, adaptat a les necessitats i interessos de cada edat.

Tot plegat acompanyat de jocs, gimcanes, tallers, treballs manuals i esports perquè puguin divertir-se i compartir moments inoblidables.

Que farem?

 • Formar navegants, educar persones.
 • Aprendre les condicions del mar i a preservar l’entorn.
 • Esnòrquel per descobrir la gran biodiversitat marina urbana.
 • Treballar de forma cooperativa.
 • Gaudir de la platja i el mar com espais esportius naturals.
 • Activitats experimentals per conèixer el mar
 • Activitats manuals i de jocs cooperatius per sensibilitzar-nos amb l’entorn natural marí.

Quines activitats?

 • Vela col·lectiva
 • Tallers experimentals
 • Sortides amb esnòrquel
 • Paddle Surf
 • Tallers de sostenibilitat
 • Jocs corporatius

Què és?

El Casalet Mediterrània és un casal de tardes dedicat a la natura, a la sostenibilitat i a la ciència, apropant aquests mons als infants de manera lúdica i dinàmica. Destinat a les tardes, idoni per dur-lo a terme durant les setmanes de jornada reduïda.

Com és?

Cada tarda de 15 h a 16:30 h es realitzarà una activitat o taller diferent per tal que els infants descobriran el medi natural que els envolta.

Que farem?

Jocs de descoberta, experiments i dinàmiques pensades perquè els infants gaudeixin d’una manera diferent, aprenent i descobrint curiositats sobre la sostenibilitat i la ciència.

Què és?

Anèl·lides, serveis ambientals marins col·labora amb la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques – FECDAS el primer Casal d’estiu Exploradors de la mar per a infants a partir de 8 anys. Es realitzarà entre el 25 de juny i el 26 de juliol.

Com és?

El casal “Exploradors de la mar” és molt més que un casal, és una experiència que endinsarà els més petits i petites de la casa a les profunditats del mediterràni. Podràn conèixer allò amagat sota l’aigua, i aprendre a estimar i respectar el patrimoni subaquàtic, tot mitjançant l’activitat física i diferents tallers i activitats.
Dies plens d’activitats relacionades amb el mar i diferents modalitats esportives (snorkel, apnea i busseig), que es duran a terme de forma lúdica i basada en l’exploració guiada de l’entorn. Els infants es convertiràn en autèntics exploradors i exploradores, i descobriràn l’apassionant món dels esports subaquàtics, així com la biodiversitat marina de la costa barcelonina, i reflexionaràn sobre la importància de conservar el medi marí.

Quines activitats?

 • Bateig de busseig
 • Apnea i snorkel
 • Fotografia subaquàtica
 • Ciència ciutadana i biologia marina
 • Tallers de sostenibilitat
 • i moltes més activitat de mar i piscina!

Què son?

Uns campaments innovadors i vivencials, on els joves de 12 a 17 anys, descobriran el mar a través de l’esnòrquel, les activitats de biologia marina i els tallers experimentals. A més, també podran gaudir d'activitat aquàtiques com el caiac, el paddle surf i excursions vora el mar. Per acompanyar la part aquàtica, s'organitza una part de lleure molt divertida, als vespres, amb debats, jocs cooperatius, documentals i moltes sorpreses més!

El pilar fonamental d'aquestes estades és el mar, i que els joves gaudeixin i coneguin de forma lúdica, experimental i participativa tota la vida marina que els envolta. Sempre, amb la màxima seguretat, amb un equip de monitors referents i especialistes en temàtica marina, i adaptats a les necessitats i interessos de cada edat.

Què farem?

Els Campaments Marins integren la descoberta, l’educació ambiental i el lleure per tal de transmetre l’estima cap al mar i la seva conservació. Els i les participants duran a terme activitats diàries, on cada dia coneixeran curiositats noves sobre aquest ecosistema viu, potenciant així la importància de mantenir i protegir aquest recurs natural, ja que només s’estima allò que es coneix.

 • Esnòrquel
 • Caiac
 • Paddle surf
 • Activitats de Biologia Marina

Quan?

7 dies i 6 nits, tot inclòs.

Què inclou?

Material nàutic, aquàtic i experimental per a totes les activitats. Assegurança mèdica i responsabilitat civil. Monitors/res especialitzats/des en temàtica marina. Pensió completa i berenar.

Què són?

Les estades per joves al litoral estan creades per joves de 14 a 17 anys de tot Catalunya. En elles els joves es coneixen, fan amics de tot arreu i realitzen un retorn al medi natural gràcies a les activitats pràctiques al mar i al litoral.

Els participants tindran l’oportunitat d’apendre sobre la biodiversitat marina i litoral d’una forma amena, mitjançant el treball de camp pràctic: tot fent esnòrquel a les platges (coneixent els peixos, algues i plàncton) i rutes per la costa (per conèixer el litoral). Juntament amb totes les activitats de lleure (gimcanes de proves, jocs de pistes, xerrades de valors i temes importants actuals, etc) que tenim preparades per les tardes i vespres.

Qui ho organitza?

Els camps de treball científics al litoral són idea i creació d’Anèl·lides, serveis ambientals marins.

Des de l’any 2018 es realitzen a Sitges i compten amb la col·laboració del Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges.

Activitats per a Casals

Realitzem activitats relacionades amb el medi marí per casals i equipaments de Catalunya

Què és?

Descoberta de la platja és una activitat innovadora on els infants es coneixen tot el necessari sobre les platges. Activitat de descoberta que es realitza a la mateixa platja per donar a conèixer les característiques més importants de les platges a través de l’experimentació i l’observació.

Què farem?

Gràcies a diverses proves dinamitzades en grups reduïts els participants podran conèixer:

 • Com són les mides de les sorres i per què són tan diferents de les platges de Catalunya.

   

 • Per què l’aigua del mar és salada i de què està composta, com també les seves característiques.

   

 • Quins són els habitants de les platges i que no hi hauria d’estar.

   

En les proves es treballa a través de l’experimentació per conèixer les sorres i les aigües d’una platja, com també es treballa la conservació i sensibilització marina, ja que es fa èmfasi en conèixer els organismes que viuen al mar i les problemàtiques que hi ha

Què és?

Sessió d’esnòrquel on explorem la riquesa natural de les platges de Barcelona, Maresme i Garraf i aprenem a fer servir el material necessari per dur a terme una pràctica segura.

Una experiència que ens permet descobrir les característiques d’una biodiversitat sovint desconeguda, tot i ser molt pròxima, que ha de ser conservada i respectada i participar en projectes de ciència ciutadana al mar. Forotgrafiar les espècies observades i identificar-les gràcies als coneixements de les monitores i a les guies de biodiversitat.

Objectius

 • Conèixer les normes bàsiques d’esnòrquel i gaudir de l’experiència d’una pràctica d’esnòrquel en grup respectuosa amb el medi ambient.

 • Identificar les principals espècies del litoral que poden ser observades durant la realització d’una pràctica d’esnòrquel.

 • Valorar críticament la intervenció humana en el medi i adoptar comportaments que afavoreixin la protecció del medi natural.

Material

En qualsevol sessió d’esnòrquel d’Anèl·lides, serveis ambientals marins es proporciona tot el material per dur terme una pràctica segura: neoprè (shorty), màscara i tub, aletes, boies de seguretat i càmeres aquàtiques.

Esteu interessats? Contacteu amb nosaltres!