MINKE: Metrologia per a la Xarxa Integrada de Gestió Marina i Transferència de Coneixement

MINKE és un projecte Europeu INFRAIA de metrologia liderat per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) que ajuda a proporcionar les infraestructures de recerca necessàries per millorar qualitat de les dades oceanogràfiques per als diferents actors europeus encarregats de controlar i gestionar els ecosistemes marins.

MINKE reuneix 16 infraestructures europees clau de recerca de metrologia marina per crear un marc innovador de “qualitat de dades oceanogràfics”, identificant les Variables Oceàniques Essencials (EOV) com els paràmetres clau per monitoritzar, i adoptant un marc multidimensional de qualitat de dades: precisió + integritat.

El paper d’Anèl·lides, serveis ambientals marins, dins d’aquest projecte és crear activitats transfrontereres i de networking perquè la ciutadania s’aproximi més al mar: biologia marina i oceanografia, com també a la ciència ciutadana.

Objectius específics

Com a projecte INFRAIA, el treball en xarxa, l’accés transnacional-virtual i la recerca conjunta són les principals activitats que pretenen assentar les bases per crear les sinergies necessàries entre els diferents actors implicats en el model d’innovació de la quíntuple hèlix. MINKE definirà els següents objectius amb cada activitat d’INFRAIA:

A nivell de xarxa, MINKE principalment:

  • Permetre un millor ús de les infraestructures de recerca (IR) existents i estimular la col·laboració entre camps de recerca, sistemes de producció i fronteres nacionals.

  • Proporcionar un sistema d’accés harmonitzat i optimitzat a les RI marines d’última generació, incloses les vinculades a la ciència ciutadana (a través d’accés transnacional o virtual).

  • Desenvolupar i implementar un programa TNA-VA que situï les RI de MINKE al nucli per abordar els principals reptes de recerca europeus de manera coordinada.

Fases i activitats

Dins d’aquest projecte estem coordinant i executant les següents activitats:

Càpsules divulgatives de biodiversitat marina

Més càpsules al nostre Canal de Youtube:

Coordinació

csic-logo
ICM-logo_

Consorci

FOTO LOGOS CONSORTIUM

Amb el suport de:

con el apoyo de union europea

Lloc

Platges de Barcelona, Sant Adrià del Besòs i Badalona

Dates

2023

Públic

El públic objectiu del projecte és el següent:

  • A la ciutadania en general del Barcelonès a partir de 14 anys amb bona capacitat de natació.
  • Submarinistes amb Open Water

Modalitat

Projecte de ciència ciutadana

urbamar