Som una organització que promou
el coneixement i l’estima cap el medi marí.
Mitjançant la divulgació, l’educació i la recerca.

A través de tallers educatius per a centres escolars i famílies, casals i campaments dedicats al mar i a la ciència, campanyes comunicatives, assessorament per empreses i formacions especialitzades en temàtica marina. Com també, amb projectes d’investigació de ciència ciutadana, per la recuperació i restauració del medi marí.

El nom que identifica l’empresa juga amb el gran fílum de cucs segmentats que es poden trobar en ambients marins des de les zones intermareals fins a les fonts hidrotermals i feminitza el substantiu dels anèl·lids, al ser una entitat creada per dones.

El símbol d’Anèl·lides, serveis ambientals marins és una sèrpula vermella, un dels anèl·lids més bonics i vistosos que es poden trobar a les costes catalanes. Viu en un tub calcari que pot tancar amb un opercle, amb forma d’embut, de color rosa pàl·lid. Viu sobre roques o petxines, en grups de desenes d’individus, en aigües poc profundes i calmades fins a 60 metres de profunditat. S’alimenta mitjançant la filtració de l’aigua i quan l’animal es sent amenaçat replega el seu filament a dins del tub.

Missió, visió i valors

A Anèl·lides, serveis ambientals marins treballem per promoure la conservació i l’ensenyança del medi marí a través de:

  • El coneixement, aprenent conceptes i pràctiques sobre l’entorn marí,
  • la sensibilització, fomentant el pensament crític i la consciència ecològica i transmetent valors,
  • la divulgació, arribant a totes les persones possibles,
  • l’educació, com un instrument participatiu, alliberador i continu que té un component pel canvi i l’esperança,
  • i el lleure, transmetent la cultura del mar de forma lúdica.

Aquestes son eines imprescindibles per fer front a les actuals problemàtiques del mar i la costa.

Missió, visió i valors

A Anèl·lides, serveis ambientals marins volem ser una referència reconeguda en la transformació del nostre entorn, avançant cap a una societat respectuosa amb l’entorn marí, en la que totes les persones puguin gaudir d’aquest espai amb el màxim de coneixement.

Missió, visió i valors

A Anèl·lides, serveis ambientals marins formulem els següents valors com a criteris bàsics:

Sostenibilitat

Concebem noves referències ètiques i establim un sentiment de responsabilitat compartida sobre l’estat de l’entorn.

Responsabilitat

Duem a terme el rol de l’empresa amb diligencia i seriositat.

Transparència

Permetem que s’entengui clarament el missatge que proporcionem i es percebi el missatge que expressa els desitjos de l’entitat.

Innovació

Utilitzem la millor i actualitzada informació i recursos científics disponibles per tractar els temes mediambientals que afecten a mar i costa.

Inclusió i integració

Fomentem la inclusió laboral de la dona i aconseguim que tots els membres de l’empresa es sentin identificats amb el projecte comú, reforçant el sentiment de pertinença a través de l’aportació d’opinions i idees per millorar.

Transparència

Propiciem i impliquem la participació de les comunitats locals en la resolució de les problemàtiques ambientals.

Independència i rigor professional

Garantim el rigor i la competència tècnica com comunicadors, informadors i educadors i la independència d’altres empreses, administracions i organitzacions polítiques i sindicals.

Equip Anèl·lides

Andrea Comaposada Garcia

L’Andrea és llicenciada en biologia, especialitzada en educació i comunicació ambiental, directora d’activitats de lleure infantil i juvenil i està especialitzada en coordinació de projectes ambientals.

Li fascina el mar, fent esnòrquel , submarinisme o apnea i sempre va amb la càmera per poder capturar moments sota l’aigua i mostrar els organismes presents a la costa. És la fundadora i la gerent principal d’Anèl•lides, serveis ambientals marins.

Carmen Jiménez Duch

La Carmen és la nostra administrativa, amb la que parles tant, però mai veus. Té el grau superior d’administració en sistemes informàtics i una gran fascinació tant per la natura, els animals com per l’esport.

És una persona molt riallera i amable, apassionada de l’esport en general. Creu que si totes posem el nostre petit granet de sorra, es convertirà en un gran pas per a tot el planeta.

La podràs trobar a les oficines d’Anèl·lides, serveis ambientals marins fent totes les tasques de gestió de reserves i atenció al client.

Laura Colom Romero

La Laura és graduada en biologia humana i té un màster en recursos biològics marins. Està especialitzada en conservació marina i també presenta un gran interès per la divulgació científica.

Sempre s’ha sentit atreta pel mar i es podria passar hores observant els organismes tant en esnòrquel com submarinisme. Pensa que poder estendre els coneixements sobre el mar i les problemàtiques que l’envolten és un pas molt important per a promoure la conservació de l’ecosistema marí. És educadora ambiental, monitora de lleure, guia d’esnòrquel. Coordina els programes d’educació ambiental i lleure.

Marina Gonzàlez

La Marina és graduada en Ciències del Mar i està cursant un Màster en Gestió Sostenible de Recursos Pesquers. Està especialitzada en conservació i gestió del medi marí, havent participat en diversos projectes relacionats amb aquest àmbit.

Apassionada del mar des de ben petita, sempre ha crescut arrelada a aquest. Li encanta fer esnòrquel i submarinisme per observar la biodiversitat marina i poder donar a conèixer les espècies que trobem al mar. És guia d’esnòrquel, submarinista, educadora ambiental i monitora de lleure. Coordina el departament de comunicació i dóna suport en projectes científics i activitats educatives.

Laia Manyer

La Laia és graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i especialitzada en l’àmbit nàutic. És educadora ambiental, monitora de surf i d’activitats de lleure i guia d’esnòrquel.

Té una gran passió pels esports en el medi natural i sobretot pel medi aquàtic. Creu que l’educació i la divulgació són claus per a crear un impacte en la societat i ajudar a protegir la biodiversitat marina que ens envolta. Participa en les jugateques ambientals, en el casal blau i en les activitats relacionades amb l’educació i el lleure.

Martina Cholbi

La Martina és graduada en ciències del mar i monitora i directora de lleure infantil i juvenil.

El mar és una de les seves passions i li encanta continuar aprenent sobre la seva biodiversitat a través de l’esnòrquel i el submarinisme. Creu en el poder de canvi de les persones i per això li interessa molt l’educació, així com la divulgació i conservació del medi marí. Participa com a educadora ambiental a les jugateques ambientals, als casals de mar, als tallers de centres educatius i és guia d’esnòrquel d’Anèl·lides.

Bernat Peralta Poch

El Bernat és llicenciat en biologia, especialitzat en oceanografia i gestió del medi marí , instructor de busseig per PADI i monitor d’activitats de lleure.

Li encanta ensenyar i parlar sobre qualsevol tema referent al mar com també instruir a la gent en l’increïble món del submarinisme. Ha viatjat i treballat en moltes parts del planeta i ha tornat per transmetre tots aquests coneixements. Porta a terme sobretot les activitats i projectes que es fan per la zona de Tarragona, com també dona suport als esdeveniments d’empreses.

Celia Villa González

La Celia és graduada en Ciències del Mar especialitzat en mamífers marins. La seva passió sempre ha sigut el mar. Als estius fa esnòrquel, submarinisme i surf des de molt petita.

La seva altra obsessió és l’ensenyament i la divulgació. Ensenyar i explicar coses sempre li ha agradat i dins de l’educació ambiental marina ha pogut unir les dues passions.

Dins d’Anèl·lides participa com a educadora ambiental a les jugateques ambientals, als tallers de centres educatius i és guia d’esnòrquel d’Anèl·lides.

Sofía Mañach Ferris

La Sofía és tècnica en Educació i Control Ambiental i monitora de lleure.

Està enamorada del món subaquàtic des de ben petita per això fotografia tota la vida submarina que pot. Li fascina fer esnòrquel i submarinisme. Ensenya les seves fotografies a tothom amb la finalitat de què els altres també estimin el que ella estima i així conservar i protegir els ecosistemes i la vida marina. A més a més, l’apassionen els infants, sobretot els més petits, per la seva il·lusió i passió per tot allò que encara no coneixen, és un plaer ensenyar-los sobre el mar.

Participa dins d’Anèl·lides, serveis ambientals marins com a educadora ambiental, guia d’esnòrquel, submarinista, monitora de lleure i als casals d’estiu.

Leire Muñoz Racero

La Leire és graduada en Ciències del Mar i monitora de lleure infantil.

La seva passió desperta a la infància amb la curiositat per la biologia marina, la vida albergant en l’oceà, combinant la seva altra passió per bussejar i nedar. Fascinada per treballar amb infants, l’ensenyament sempre ha estat un punt important per al seu futur. Creu fermement en les noves generacions i en poder, mitjançant l’educació ambiental, ajudar a la societat a veure més enllà de la costum, a fi de conservar i protegir els ecosistemes marins.

Participa dins Anèl·lides, serveis ambientals marins, com a educadora ambiental en els tallers i activitats en els centres educatius.

Mariona Claramunt Tintoré

La Mariona és graduada en Ciències del Mar i monitora de lleure.

També és aficionada a l’esnòrquel i al submarinisme, i li encanta tot el que estigui relacionat amb els mars i oceans. Creu que és molt bona idea fer arribar el respecte pel medi marí a través de la divulgació i lleure, perquè tothom tingui l’oportunitat de descobrir com d’increïble és la vida marina. Amb molta motivació per donar a conèixer i promoure la conservació del medi marí.

Participa com a educadora a les jugateques ambientals, en tallers i activitats d’Anèl·lides, serveis ambientals marins i fa de guia d’esnòrquel. 

Andreu Gutiérrez Gallardo

L’Andreu és graduat en ciències del mar i divemaster per SSI.
La seva passió pel mar va sorgir des de petit, ja que des de sempre tots els estius els ha passat prop de la platja i dins l’aigua sempre que podia. Als 17 anys va descobrir el món del busseig i va entendre que el seu futur era al mar, cuidant-lo, estudiant-lo i apropant-lo a tots aquells que encara no el coneixen com el coneixem nosaltres.
Participa com a educador en tallers i activitats d’Anèl·lides, serveis ambientals marins.

Voleu formar part
de nostre equip?

A Anèl·lides, serveis ambientals marins busquem
persones motivades, amb ganes de treballar en
equip i amants del mar
per formar part del
nostre equip.

Transparència

A Anèl·lides, serveis ambientals marins treballem des del 2016 per promoure la conservació del medi marí a través de l’educació, la divulgació i la ciència ciutadana. Creiem que la implicació de la ciutadania és clau en la conservació i en la

resolució de problemàtiques ambientals, és per això, que mostrem a través dels nostres informes anuals tots els objectius assolits per la nostra organització any rere any.

Informes anuals / Coneix la tasca duta a terme per la nostra entitat

ODS que complim amb la nostra tasca