UrbamarBio és un projecte de ciència ciutadana que permet investigar de la mà amb la ciutadania i donar a conèixer la riquesa litoral i marina de Barcelona, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Montgat, enfortint els vincles entre la ciutadania i els recursos naturals urbans, augmentant el sentiment de pertinència i corresponsabilitat en la seva preservació i conservació.
Objectiu
L’objectiu principal del projecte és promoure la ciència ciutadana i posar en valor els recursos naturals del litoral de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, detectant les espècies marines i litorals presents a les seves platges a través d’accions col·lectives, que seran sessions d’esnòrquel i de submarinisme, a les mateixes platges, on es fotografia tota la biodiversitat vista i es reporta la plataforma de ciència ciutadana MINKA.
Objectius específics
Fases i activitats
Aquest projecte es va iniciar al 2016 i consta amb un total de més de 800 espècies registrades a les platges del Barcelonès, i més de 30.000 observacions de biodiversitat. Gràcies a totes aquestes dades científiques s’ha publicat la Primera Guia participativa del Barcelonès i s’ha creat la capa de peixos de l’Atles de l’Ajuntament de Barcelona.
Accions
Dades de biodiversitat del projecte Urbamabio
Aquest projecte el lidera:
Compta amb la col·laboració de:
Compta amb el finançament de: