Que és el festival?

El Posidonia Green Festival és un eco-festival internacional d’art, natura i desenvolupament sostenible. Es tracta d’un esdeveniment dedicat a la difusió i el coneixement de pràctiques que afavoreixen la defensa del medi ambient marí i costaner, com també una gran oportunitat per fomentar projectes dedicats al desenvolupament sostenible i ecològic sobre l’ecosistema marí.

El passat cap de setmana, 25 i 26 de novembre, Barcelona va tenir la sort de comptar amb aquest festival al Museu Marítim de Barcelona. Tot un cap de setmana dedicat al mar i a la seva divulgació, a través de la música, el cinema, les arts visuals, les conferències i també projectes de turisme sostenible.

El nostre pas

Els organitzadors dels festivals ens van convidar a participar en l’última edició a Barcelona i, així, donar a conèixer la tasca que realitzem al litoral Barceloní.

Dissabte vam oferir una interessant i amena passejada pel Port de Barcelona. Des del moment en que es va difondre l’activitat va tenir molt bona rebuda, totes les places es van omplir de seguida, fins i tot es va quedar gent en espera. Els assistents van venir amb moltes ganes d’aprendre i resoldre molts preguntes que se’ls hi passaven pel cap.

port-bcn

La passejada va començar al Museu d’Història de Catalunya, lloc emblemàtic pel Port, es va creuar el Portal de la Pau fins arribar al World Trade Center. Els temes tractats al llarg de la caminada van obrir un debat ben interessant entre els participants, els que es van interessar per molts aspectes de la relació del port amb la ciutat i els seus impactes socials, econòmics i mediambientals.

Diumenge vam estar a l’estand d’entitats als jardins del Museu Marítim de Barcelona. A les 11:30 va començar el taller de Meduses, noves amigues on a través del nostre famós Medutwist vam donar a conèixer les característiques de les diverses meduses que es poden trobar al Mediterrani amb la finalitat d’eliminar mites sobre elles.

Medutwist

Al llarg de tot el matí, els atrevits que s’apropaven al nostre estand podien respondre preguntes jugant amb el nostre Pasapalabra marí, on vam posar a prova des dels més grans al més xics amb coneixements de temàtica marina, marítima i sobretot de sensibilització ambiental. I, per completar l’estand, qui volia podia muntar un puzle de residus marins i rebre informació sobre els projectes que estem duent a terme al litoral barceloní.

Posidonia estand anel·lides

Projectes compartits

El festival també va ser un lloc idoni per fer sinèrgies i retrobar-se amb entitats i projectes molt interessants.

Com Plàstics 0, un dels projectes d’observadors del mar, del qual som col·laboradores. El seu objectiu és conèixer i denunciar la contaminació per macro i microplástics a les costes de tot el món. En aquest projecte estan implicades moltes entitats i administracions públiques, com també els veïns i escoles de la Barceloneta, formant part d’una xarxa d’observatoris de la Mediterrània i a nivell global.

Vam compartir espai amb els companys de Peix al plat, que van fer una interessant xerrada sobre consum responsable i pesca i ens van sorprendre amb un show cooking. Entre moltes altres entitats, hi havia representants del Centre de la Platja, el Laboratori d’Experiments Educatius i Científics o l’associació Animal Latitude, que van dur a terme un taller ben creatiu de reutilització de residus marins. També vam conèixer nous interessants projectes, com Naturalment, Naturopatia i Benestar Ecològic.

Gran idea per repetir

En definitiva, estem encantades d’haver estat convidades a participar en aquest esdeveniment i haver pogut aportar el nostre gra de sorra en la divulgació marina de la ciutat. Esperem que aquest sigui l’inici de molts altres esdeveniments a Barcelona, ja que son totalment necessaris per ajudar a conèixer el nostre entorn marí i litoral.