Anèl·lides, serveis ambientals marins des del passat mes de febrer col·labora amb el Grau de Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona (UB), en el marc de l’assignatura Desenvolupament Sostenible, que segueix la metodologia de l’ApS (Aprenentatge Servei).

Des d’Anèl·lides, serveis ambientals marins es van proposar dos projectes a dur a terme per l’alumnat que va triar l’entitat. El primer projecte era el suport en la dinamització de la Biomarató Marina 2019 i  el segon projecte, el seguiment i redacció dels projectes principals duts a terme en les Estades Científiques al litoral.

El primer projecte, la Biomarató Marina 2019 realitzada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona es va dur a terme del 26 al 29 d’abril, on els participants van buscar i reportar la biodiversitat de les seves platges. Ho van fer amb registre fotogràfic aquàtic i litoral, i les observacions es van penjar a la plataforma Natusfera, de l’Institut de Ciències del Mar, organitzador de l’esdeveniment.

La tasca de l’alumnat era el suport en la dinamització de l’esdeveniment en esnòrquel i assessorament de les observacions als voluntaris participants.

La Biomarató Marina permet compartir amb tots els usuaris les observacions de biodiversitat marina i litoral de les platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal de donar a conèixer la seva riquesa i sensibilitzar sobre la necessitat de preservar la presència d’una gran varietat d’espècies.

En el segon projecte, l’alumnat s’endinsa en la redacció i creació dels projectes principals de les Estades Científiques al litoral d’Anèl·lides, serveis ambientals marins. Uns camps de treball per joves de 14 a 17 anys a Sitges dedicats a la ciència i el mar, on s’experimenta i es donen a conèixer, a través de la recerca científica, els ecosistemes marins i litorals de la zona d’estudi. Donant especial èmfasi en les problemàtiques ambientals marines i litorals.

És així com l’alumnat gràcies a les dues propostes treballades s’endinsa en el mar, en el seu coneixement i en la seva pràctica.